Datum objave: 22. Studeni 2023

NAKON INSPEKCIJSKOG NADZORA / Počelo kažnjavanje poštara zbog neisporučivanja pošiljki

Diana Ferić
Diana Ferić

Inspekcija Hrvatske regulatorne agencije u kolovozu je izvršila preglede u dva poštanska ureda, u Ogulinu i u Puli, te je s po 2000 eura kaznila dvoje njihovih djelatnika odgovornih za vođenje ureda. U njihovim je poštanskim uredima pronađeno čak 450 nedostavljenih pošiljaka, za koje je prošao dostavni rok, a koje do trenutka inspekcije nisu ni pokušali dostaviti, javlja HINA.

Inspekcija je u Ogulinu 24. kolovoza pronašla više od 50 pošiljaka koje su primljene prije 14. kolovoza, odnosno u vremenu od 7. do 14. kolovoza. Utvrđeno je da poštari te pošiljke nisu niti pokušali uručiti prije tog datuma, znači više od deset dana nakon što su primljene.

Inspektori su 31. kolovoza stigli i u Pulu, gdje su zatekli više od 400 pošiljaka zaprimljenih prije 22. kolovoza, odnosno između 6. srpnja i 20 kolovoza, a koje su do tada već trebale biti uručene primateljima. Inspekcijom je ponovo utvrđeno da do tog datuma poštari te pošiljke uopće nisu ni pokušali dostaviti.

Inspekcija nije prihvatila njihova opravdanja

Poštari nisu negirali da ih nisu ni pokušali dostaviti te su inspektorima nudili nekoliko opravdanja koja su na kraju odbačena. Za dio pošiljaka koje je trebalo dostaviti na području Ogulina iz HP-a su se, vidljivo je u rješenju koje je donijela Regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, branili kako za njih uopće nije prošao dostavni rok premda su zaprimljene između 7. i 11., a u uredu zatečene 24. kolovoza.

Tvrdili su kako su sporna pisma trebala biti dostavljena u naselja za koja je Pošta organizirala "izuzeće od organiziranja obveze uručenja pošiljaka svakog radnog dana" pa je činjenica da su u uredu stajali i do 17 dana prema HP-u bila opravdana.

Iz poštanskog ureda u Puli tvrdili su kako je dostava problem zbog nedostatka radne snage i nemogućnosti organiziranja dostave, no inspektori su i to obrazloženje odbacili i odgovornim osobama napisali kazne koje su morali podmiriti u roku od osam dana. 

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: