Datum objave: 01. Prosinac 2023

NOVA GODINA U TUNELU / Melanie Havens i Nikkatze stižu za DJ pult Radio Slavea i Felvera nakon koncerta Stereo MC’s

Diana Ferić
Diana Ferić

Melanie Havens i Nikkatze pridružit će se Radio Slaveu, Felveru i domaćim DJ-ima Edy Kingu, Paleolitiku i Tabuli na novogodišnjoj zabavi u Tunelu koja započinje u prvim satima 2024. godine, odnosno nakon koncerta Stereo MC’s u centru Šibenika gdje nastupa i Felver.

Dvije super DJ-ice stižu u Tunel iz Berlina, a inače su rođene u Brazilu gdje je Nikkatze pokrenula projekt BLUM uz koji se povezuju odlične zabave kojima gravitira i nezavisna LGBTQA+ scena. Kada radi ili izvodi muziku, voli se poigravati nostalgičnim zvukovima osamdesetih i štancati po plesnom podiju šaroliki spektar žanrova koji su obilježili to razdoblje.

Žanrovski sličan, a opet drukčiji, zvuk je njezine prijateljice Melanie Havens koja glasi za jedno od najuzbudljivijih imena na berlinskoj, a tako i globalnoj elektroničkoj EBM, wave, industrial, post punk i techno sceni. Razara plesni podij svježim i neponovljivim setovima, a kad nije za DJ pultom umjetnički je angažirana na brojnim razinama Brvtalist koncepta.

Jedva čekamo da ih čujete u najluđoj noći na plesnim podiju Tunela gdje ćete, kao što je ranije najavljeno, plesati na muziku koju selektira Radio Slave. To je samo jedno od brojnih umjetničkih imena pod kojima je nastupao Matt Edwards, a sudeći po prodaji ulaznica za novogodišnji Tunel, više je nego očito da publika poznaje njegov umjetnički opus. Riječima opisivati njegovu muziku ili, još gore, opisati to banalnim pojmom ‘house’ bilo bi stupidno i jako naivno. Uostalom, čut ćete i sami budete li Novu godinu čekali u Šibeniku.

I tu je, naravno, Marijan Felver koji se u Tunelu udomaćio pa na Novu godinu dolazi kao kurator i izbornik je glazbenog programa najluđe noći. Njegova neponovljiva muzika, koja u najboljim setovima te istinske legende hrvatske elektroničke scene vrluda poput loptice u fliperu, izluđuje plesače njemu svojstvenim incidentnim zaokretima između nježnosti i perverzije.

Grad Šibenik pozvao ga je na glavni stage renesansnog trga pokraj čuvene Katedrale sv. Jakova gdje će Šibenčane uvesti u 2024. godinu s britanskim bendom Stereo MC’s, a onda pokret prema Tunelu gdje će, tek rođeno ljeto, muzikom već opijati odlična postava domaćih DJ-a. Uz rezidenta Tunela Paleolitika, na jednom od dva stagea, publika će uživati u uvijek sjajnoj glazbenoj selekciji Tabule i još jedne legende elektroničke scene, Edija Kristića.

Zabava traje od 2 ujutro pa sve do 10 sati, a ulaznice kao i uvijek prodaje Entrio. Nakon što su early bird karte planule za dan, u prodaju je puštena prva serija ulaznica po najpovoljnijoj cijeni od 23 eura koje prilično brzo nestaju. Iako je Tunel proširen na drugi stage, kapacitet kluba nažalost nije dovoljan za sve koji se žele zabaviti tamo u najluđoj noći pa će se ponovno tražiti karta više. Lineup je najjači do sada pa požurite osigurati svoje mjesto u podzemnom hramu šibenske elektronike.

Entrio ulaznice: bit.ly/Tunel2024

Iz kategorije: Vijesti