Datum objave: 06. Prosinac 2023

MOŽDA VAS ZANIMA / Odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Šibenika na javnom savjetovaju

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska uprava Grada Šibenika objavila je prijedlog Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Šibenika za 2024. godinu i otvorila postupak javnog savjetovanja tijekom kojega svi građani mogu uputiti svoje prijedloge ili primjedbe do 11. prosinca.

Odlukom se privremeno zabranjuje izvođenje zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevina  svih vrsta građevina te se određuje  područje, kalendarsko razdoblje i vrijeme u kojem se ne mogu izvoditi. Utvrđeni su i radovi čije izvođenje je dopušteno te izuzeci od privremene zabrane izvođenja građevinskih radova.

U razdoblju zabrane građevinskih radova dopušteno je ručno izvođenje zemljanih radova te izvođenje građevinsko-obrtničkih radova i instalacijskih radova odnosno podopolagačkih, soboslikarskih, fasaderskih, krovopokrivačkih radova kojima se ne proizvodi buka i to bez korištenja električnih uređaja i strojeva.

Zabrana izvođenja građevinskih radova odnosi se na kalendarsko razdoblje od 15. lipnja do 15. rujna 2024. godine u vremenu od 0 do 24 sata na području gradskih četvrti; Jadrija, Mandalina, Stari grad, Varoš, Građa, Plišac, Crnica i Zablaće te na području mjesnih odbora; Brodarica, Grebaštica Donja, Jadrtovac, Raslina, Zaton, Žaborić, Lozovac, Dubrava, otok Krapanj, otok Kaprije, otok Zlarin, otok Žirje.

Obrazac za sudjelovanje u javnom savjetovanju možete preuzeti na ovoj POVEZNICI.

Iz kategorije: Vijesti