Datum objave: 15. Prosinac 2023

KORONA / Ministarstva zdravstva ugasilo internetsku stranicu koronavirus.hr. Nema više potrebe za posebnim izvještavanjem iako je COVID-19 još prisutan

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ministarstva zdravstva ugasilo internetsku stranicu koronavirus.hr pokrenutu u jeku pandemije korone. Stranica je ugašena, kako je službeno obrazloženo. Zato što više nema potrebe za posebnim izvještavanjem o stanju pandemije iako je COVID-19 još prisutan i nije iskorijenjen. Stranica koronavirus.hr bila je pokrenuta s ciljem da se pratiti broj zaraženih, općenito i po županijama, broj cijepljenih, statistike o zaraženima u drugom državama EU te da javnosti budu dostupne sve ostale informacije o koroni, a prije svega zbog informacija o mjerama za njeno suzbijanje.
Iako COVID-19 i dalje postoji kao zarazna bolest njegovo praćenje sad je, priopćilo je Ministarstvo zdravstva, integrirno u standardne protokole za nadzor zaraznih bolesti, a podaci o bolesti objavljuju se u sklopu redovnih izvještaja o zaraznim bolestima.
Nove mjere za suzbijanje korone ne poduzimaju jer njene nove mutacije i varijante ne opterećuju zdravstveni sustav kao što je to ranije bio slučaj.

Iz kategorije: Vijesti