Datum objave: 19. Prosinac 2023

POLICIJA OTKRILA / Tribunjac koji je usmrtio djevojku vozio je drogiran, bez vozačke dozvole, a zbog droge su ga prije mjesec dana kazneno prijavili

Diana Ferić
Diana Ferić

Tribunjac koji je usmrtio i ostavio na mjestu nesreće 19 - godišnju djevojku Laru Unić iz Tribunja s dvojicom mladića koji su s njim bili u automobilu zapravo je bježao od policije, bio je drogiran, a zbog posjedovanja droge policija ga je prije mjesec dana prijavila, ali mu je dopušteno da se brani sa slobode. Riječ je o 57 godišnjem Robertu Šantiću, problematičnog ponašanja i prije, a nakon zločina koji je počinio, na društvenim mrežama je objavljeno kako javno snifa kokain na Tribunjskoj fešti

Kako piše Dnevnik Nove TV, trojica muškaraca bili su u bijegu od policije kad su izazvali nesreću u kojoj je smrtno stradala djevojka. Policajci su potom prekinuli potjeru kako bi pomogli djevojci, ali joj nije bilo spasa.

Najstariji muškarac, za kojeg kriminalističko istraživanje tvrdi da je bio vozač u ovom slučaju, otprije je poznat policiji.

Prije mjesec dana uhićen je s većom količinom različitih vrsta droge, no početak procesa za trgovinu drogom čekao je na slobodi. Bez vozačke dozvole i pod opojnim sredstvima je počinio ovo djelo. Pogreb nesretne djevojke u Tribunju zakazan je za srijedu, sva adventska događanja do tada su otkazana.

Policija je prije mjesec dana objavila da je kod 57-godišnjaka s područja Tribunja nađena veća količina droge.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, koje je temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku uključivalo pretragu kuće u Tribunju gdje osumnjičeni boravi te osobnog vozila, pronađeno je i izuzeto: 76,2 grama droge amfetamin, 4,8 grama marihuane, 1 gram droge heroin, 100 grama originalnog pakiranja kofeina (punilo), digitalna vaga, manji novčani iznos. Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku", izvijestila je policija 20.11.

Očevid prometne nesreće u kojoj je stradala nesretna djevojka pokazao je da se da je 57- godišnji vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u vrijeme kad mu je istekao rok važenja vozačke dozvole te uz prisutnost opojne droge u organizmu, s kojim su se u svojstvu putnika u vozilu nalazili osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak.

U lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja", opisuje policija. 

Dodaju da su suvozač, 22-godišnjak i 18-godišnjak, osumnjičeni za kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

"Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, bez da  pruže pomoć unesrećenoj osobi. Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven", javlja policija.

Iz kategorije: Vijesti