Datum objave: 20. Prosinac 2023

DOBRO JE ČINITI DOBRO / Agenti dobrote sa svojim humanitarnim akcijama osigurali hranu za 65 siromašnih obitelji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Šibenski Agenti dobrote u Božićnoj akciji prikupili su hranu za 65 obitelji, slatkiše za jedan dom za nezbrinutu djecu, a bit će plaćeno i jedno liječenje u inozemstvu, kako su objavili na svom Facebook profilu.

 

Pokušat ću biti kratka, iako sve šta smo doživjeli u ovih šest dana ne bi ni u roman stalo. Sve se nekako oko ovo božićne zakotrljalo prošlog utorka kada smo shvatile da su nam sabirna mjesta prazna i da nemamo hrane za obitelji, a u srijedu ste pomeli Kaufland.

Nismo stigle ni procesuirati šta se taj dan dogodilo, kada ste nas stigli zasipati sa svih strana. I doslovno mislim, sa svih strana. Mene ste malo doslovno shvatili s brašnom i uljem.

O slatkišima ni neću. Iskreno mislim da nije bilo čovjeka u županiji koji nije dio sebe odvojio za nasu organizaciju. Jučer smo pokupili sva sabirna i sva su bila puna, to pričamo mimo onih donacija iz Kauflanda. A sabirnih je bilo 30. Svaka, ali svaka vrećica je prošla kroz naše ruke. Svaki poklon je danas našao put do svoga djeteta.

Prije nego se sve onesvijestimo pokušat ću sabrati današnji dan iako imam osjećaj da je počeo prije pet dana. 65 obitelji. Da, danas je hranu dobilo 65 obitelji.

Koliko sve skupa djece, nemam snage brojati, ali strah me za njihove zube koliko ste im slatkiša namijenili. Tu radost vam ne mogu ni pokušati dočarati.

Dio hrane je na sigurnom mjestu i biti će raspoređen potrebitima tijekom narednih mjeseci kada se zalihe potroše, sve ono šta je dužeg roka.

Jednom domu za nezbrinutu djecu vaši slatkiši putuju sutra i zbog toga smo iznimno radosne. Jedno liječenje u inozemstvu biti će u cijelosti plaćeno sutra.

Plaćenih računa, poklon bonova, e da, jednu curicu smo čak danas stigle odvesti i u shopping Hvala dečkima iz udruge Titius Lozovac i Restoran Atrium na posuđenom kombiju, oni su danas posjetili najudaljenije krajeve naše županije. Hvala ekipi iz Bazeni Šibenik koji su još uvijek u Kninu i razvoze vaše donacije. Hvala vam svima!

Svakom od vas koji je na bilo koji način sudjelovao u ovoj akciji, budite ponosni na sebe jer mi smo zaista vise nego na sebe ponosne na vas! Ponosne na sve blagoslove, ljubav i povjerenje koje nam dajete već osam godina. Nas pet ludih žena s pridruženim članovima.

P.s. poklon bonove za masaže rado primamo ( smijeh). Bez šale, dragi ljudi, naš Šibeniče i okolico, učinili ste čudo! Sve šta napišem malo je. Zahvaljujući Vama toliko ljudi je sito večeras”, napisale su.

Iz kategorije: Vijesti