Datum objave: 22. Prosinac 2023

ŠIBENIK NEWS I "VOLIM ŠIBENIK" VAM PREDSTAVLJAJU / Duška Duki Zaninović kuha jela po starim šibenskim receptima u "Šibenskom gastro vremeplovu"

Diana Ferić
Diana Ferić
 Portal Šibenik News i internetski časopis „Volim Šibenik“  predstavljaju na svom YouTube kanali i Facebook stranici  video serijal pod nazivom „Šibenski  gastro vremeplov“ u kojem će poznata gastroinfluenserica Duška Duki Zaninović kuhati jela po starim šibenskim receptima. Otkrio ih je  , izučavajući šibensku baštinu, Stanko Ferić, urednik časopisa „Volim Šibenik“, a neki potječi i iz 17. stoljeća i pronađeni su u arhivima starih šibenskih obitelji.
„To su recepti za neka jela koja se više ne pripremaju i koja su pala u zaborav poput „Šibenskih šnicela u moštu“  ili za neka poznata jela, ali za koja su recepti koje smo pronašli pomalo drukčiji i namirnicama bogatiji od ovih koje mi danas pripremamo. Šibenčani su uvijek  bili bonkulovići i voljeli su dobro jesti kako težaci tako i šibenska gospoda“, kaže Stanko Ferić. 
Serijal kreće sutra, u subotu 23. prosinca, a u prvoj epizodi Duška Duki Zaninović kuhat će, prigodno, uoči badnjeg dana,  „Šibenski bakalar na brudet“. 
Iz kategorije: Vijesti