Datum objave: 27. Prosinac 2023

ANĐELI DOBROTE / Poletjeli su Anđeli Dobrote, Pjevači Betlehemske Zvijezde djeca iz župe Presvetog Srca Isusova

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas su ponovno poletjeli Anđeli Dobrote, Pjevači betlehemske zvijezde iz župe Presvetog Srca Isusova na Baldekinu.Anđeli Dobrote pohode domove župljana, pjevaju im blagdanske pjesme i prikupljaju pomoć za svoje siromašne vršnjaka u Africi kako bi im omogućili školovanje i pomogli im da ne gladuju.
Baldekinski Anđeli Dobrote - Pjevači Betlehemske Zvijezde tijekom proteklih dvadesetak godina koliko traje njihov dobrotvorni hod, omogućili su školovanje gotovo dvije stotine njihovih siromašnih vršnjaka u Africi. Domove svojih župljana pohodit će danas i sutra. Podijeljeni su u pet grupa, a svaka od njih na svoj način unosi radost, mir i dobrotu u domove onih koji ih prime i poslušaju njihovu pjesmu.

Iako se župa Presvetog Srca Isusova ne ističe po bogatstvu svojih župljana, u Hrvatskoj je u samom vrhu u humanitarnom djelovanju. Zahvaljujući darovima ova župa školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati. Školovanje osmoškolca u Misijskim krajevima godišnje košta 100 eura, a srednjoškolca 150.
-Pomažući svojim gladnim i siromašnim vršnjacima naša djeca čine dobro djelo, ali istovremeno obogaćuju sama sebe, svoje obitelji i cijelu našu zajednicu, - kazao nam je župnika župe Presvetog Srca Isusova  don Tomislav Puljić, - Najveća vrijednost ovog projekta je što se naša djeca odgajaju u duhu dobrote i ljudske solidarnosti. To što uče kako je dobro činiti dobro ne može se mjeriti materijalnim vrijednostima, a činjenica da u ovoj misiji sudjeluju s radošću i veseljem svemu daje duboku ljudsku i duhovnu dimenziju. Radostan sam i ponosan na sve moje „Pjevače Betlehemske zvijezde” i na sve moje župljane koji će im otvoriti vrata svojih domova i svoja srca.

Iz kategorije: Vijesti