Datum objave: 14. Siječanj 2024

Konačno nešto novo na staroj, derutnoj i odavno dotrajaloj šibenskoj pijaci! Dobila je novu ograda koja - otkriva njenu bijedu i žalosni izgled.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na šibenskoj pijaci koja je izgrađena 1965. godine i od tada traje bez ulaganja u njeno održavanje i modernizaciju, konačno se dogodilo nešto novo – uklonjena je dotrajala betonska ograda na takozvanom balkonu odnosno njenom gornjem dijelu, a umjesto nje je postavljena solidna, elegantna i oku ugodna metalna ograda. Zamjena stare ograde novom dobra je vijest, ali pogled na nju izaziva i tugu jer ta nova ograda otkriva žalosni izgled šibenske pijace. Trbuh grada siv, derutan i dotrajao priča o Šibeniku koji napreduje, razvija se i turistički cvate, sasvim drukčiju priču. Umjesto živog, urednog, uređenog i oku (kao i trbuhu) privlačnog trgovišta, pijaca je postala ruglo i sramota Šibenika.

Današnja šibenska pijaca izgrađena je 1965. godine. Na početak radova čekalo se gotovo 20 godina. U prvoj fazi 1965. godine uređeno je takozvano "prizemlje", to jest donji plato s lokalima "ispod balkona na katu". "Kat" odnosno gornji dio tržnice izgrađen je i predan na uporabu 1966. godine.

Iz kategorije: Vijesti