Datum objave: 22. Siječanj 2024

KONAČNO / Jadrolinijin trajekt od sutra u Kapriju pristaje na novo trajektno pristanište iako su Kaprijani protiv toga

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tome što se dio stanovnika Kaprija protivi stavljanja  u funkciju novog trajektnog pristaništa, od sutra će trajekt na liniji Šibenik – Kaprije- Žirje i natrag pristajati pravo na tom novom pristaništu,a ne na mjesnoj rivi kao kao  do sada, potvrdili su iz Jadrolinije, ali za sada ne brzi brod.

Kao što j poznato, Kaprijani su se, nakon to je izgrađeno novo pristanište pobunili i ne dopuštaju da tu staju brodovi jer da im nije uređen pristupni put do središta mjesta koji je, kako kažu, više kozji put ili šetnica nego prometnica. Prijete da će, ako bude potrebno, pristajanje brodova na njemu  spriječiti svojim tijelima.  
Pristanište je udaljeno  700 metara,  dugo je 55 m i široko 6 m. U njega je država utrošila 3,2 milijuna eura uglavnom europskog novca. Ako se ne stavi u funkciju prijeti opasnost da se taj novac mora vratiti. 
Na taj se moderni pristan  opremljen svom infrastrukturom nelegalno  vezuju koćarice, ljeti velike jahte  velike jahte pa  prijeti opasnost da investitor ispašta zbog nenamjenskog utroška novca. Došlo je vrijeme da to netko presiječe  i da svi brodovi pristaju na njega.
Iz kategorije: Vijesti