Datum objave: 01. Ožujak 2024

Danas se održava svečana promocija prvostupnika inženjera energetskih tehnologija koji su završili Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Šibeniku.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas s početkom u 11 sati u Kući umjetnosti Arsen održat će se svečana promocija prvostupnika inženjera energetskih tehnologija koji su završili Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Šibeniku. Svečanosti će nazočiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, dekani Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Vedran Bilas i prof. dr. sc. Zdenko Tonković, voditelj Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora prof. dr. sc. Bojan Trkulja te gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.
Šibenski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, uz potporu Grada Šibenika provode  Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje, s ciljem stvaranja stručnjaka u područjima zelene energije. Na radionici FER-a „Zelena tranzicija – stručnjaci za velike izazove“ istaknuto je kako je šibenski sveučilišni studij inovativan, okrenut potrebama industrije, integriran u lokalnu i regionalnu zajednicu te smješten u centru razvoja hrvatske zelene energetike.

Iz kategorije: Vijesti