Datum objave: 12. Ožujak 2024

Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika  izabran je s gradonačelnicima Karlovca, Solina i Varaždina.za potpredsjednika Hrvatske udruge povijesnih gradova.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika,  izabran je za potpredsjednika Hrvatske udruge povijesnih gradova. Tu dužnost obavljat će uz još trojicu potpredsjednika Udruge, Damira Mandića, Dalibora Ninčevića i Nevena Bosilja, karlovačkog, solinskog i varaždinskog gradonačelnika. Za predsjednika Udruge, izabran je Marko Paliaga, rovinjski gradonačelnik, a za generalnog  tajnika Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Hrvatska udruga povijesnih gradova osnovana je 2011. godine kao platforma za jedinstveni nastup i promociju specifičnih interesa i potreba hrvatskih povijesnih gradova i njihovih građana,  kako u Republici Hrvatskoj tako i u Europskoj uniji i svijetu. Njezin je dugoročni cilj sustavno posvećivanje potrebama koje karakteriziraju povijesne gradove, osobito kroz razmjenu gledišta i iskustava predstavnika jedinica lokalne samouprave, znanstvenika i stručnjaka specijaliziranih za kulturno  i tradicijsko nasljeđe do turističkih djelatnika.  

Iz kategorije: Vijesti