Datum objave: 15. Ožujak 2024

Učenica trećeg razreda TUŠ -a, smjer Konobar, Katarina Matijević osvojila prvo mjesto na Worldskills natjecanju u Opatiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Iznimne rezultate postigli su učenic Turističko – ugostiteljske škole Šibenik na regionalnim Worldskills natjecanjima učenika srednjih strukovnih škola koja su održana u Opatiji i Crikvenici.

Učenica trećeg razreda, smjera Konobar, Katarina Matijević osvojila je prvo mjesto u disciplini „Ugostiteljskog posluživanja“. Natjecanje je održano u Opatiji, a učenica je ostvarila vidljivu razliku u bodovima u odnosu na druge natjecatelje. Katarina Matijević izvrsne rezultate postiže i u školi, a mentori učenici za ovo natjecanje bili su: nastavnici Nikola Nimac i Tomislav Stančić.

Učenik četvrtog razreda, smjera Hotelijersko-turistički tehničar, Dorian Zovko uvjerljivo je, velikom bodovnom razlikom, osvojio prvo mjesto na natjecanju održanom u Crikvenici i to u disciplini „Predstavljanja turističke destinacije“. Mentorica učenika bila je Božena Bralić, nastavnica više strukovnih predmeta u školi.

Lucia Aras, učenica četvrtog razreda, smjera Hotelijersko-turistički tehničar, pozvana je na državno natjecanje iz Talijanskog jezika. Mentorica učenice je Višnja Juras, nastavnica Talijanskog i Francuskog jezika. Nije slučajnost da zadarski Filozofski fakultet godinama podupire našu profesoricu u postizanju izvrsnih rezultata s učenicima.

Učenici Marija Gabrilo (Hotelijersko-turistički tehničar) i Sebastijan Lukačević (Kuhar) plasirali su se na šesto mjesto u disciplinama „Poslovanje recepcije hotela“ i „Kuharstvo“ pod mentorstvom nastavnika Ante Nakića i Biserke Šmit.

Iz kategorije: Vijesti