Datum objave: 21. Ožujak 2024

Aktivistica Maja Šintić i gradski vijećnik Ivan Slavica snage su stranke Možemo! u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Pedagoginja  i šibenska aktivistica Maja Šintić i Ivan Slavica, gradski vijećnik s liste Nove ljevice nove su snage stranke Možemo! u Šibeniku koje je jučer u Šibeniku predstavila kandidatkinja te stranke za premijerku Sandra Benčić.

Maja Šintić smatra kako svakodevno svjedočimo političkoj kozmetici, a nedostaje stvarnih i sadržajnih politika.

-Sve više se radi na kozmetičkim promjenama, komunalna i prometna infrastruktura razvija se zbog turizma, bavi se nekretninskim biznisom, a sve manje problemima prosječnog građanina i činjenicom da se sve teže živi. Ono što vidimo u lokalnoj sredini je sve veći odlazak ljudi.  Brojke su poražavajuće. Mladi ne mogu kupiti stan niti ga iznajmiti, a stariji ne mogu platiti dom. Demoniziraju se privatni vrtići, a istovremeno ne smetaju privatnici koji javni prostor iskorištavaju za turističke svrhe - kazala je Šintić ističući kako mladi žele sudjelovati u lokalnoj politici te žele da ona ima sadržaj, a ne da bude samo mrtvo slovo na papiru.

Slavica je otkrio i koji su prvi koraci Možemo! u Šibeniku u slučaju da pobjede na izborima.

- Prvo ćemo napraviti promjene u državi, nakon toga u Šibeniku. Vezano za mlade prvi korak je uvođenje građanskog odgoja, nakon toga ćemo sniziti dobnu granicu za glasanje na 16 godina. Učinit ćemo sve da svatko može normalno živjeti od svoje plaće i zaustaviti val iseljavanja. Što se tiče Šibenika, sljedeće godine, kad smijenimo HDZ s vlasti, prvi korak bit će otvaranje ureda gradonačelnika svim građanima. Vlast ne smije obećavati sjajne priče iza kojih se skriva zatvaranje škola i donošenje neprikladnih prometnih rješenja. Vlast ne smije biti dovoljna sama sebi – kategoričan je bio Slavica.

 

Iz kategorije: Vijesti