Datum objave: 03. Travanj 2024

MEĐUNARODNA RAZMJENA MLADIH / 45 djevojaka i mladića iz 6 europskih zemalja dolaze u Šibeniku baviti se pitanjima mentalnog zdravlja i fizičke aktivnosti kao lijeka

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U sklopu projekta “Moving for Mental Helath” koji provodi udruga „Argonauta” iz Murtera, 45 djevojaka i mladića iz 6 europskih zemalja dolaze u Šibeniku baviti se pitanjima mentalnog zdravlja i fizičke aktivnosti kao lijeka.
Ovogodišnja “Moving for Mental Helath” razmjena mladih udruge „Argonauta” nastavak je prošlogodišnje razmjene kada je tema projekta bila “Youth Go Local”. Djevojke i mladići iz Hrvatske, Turske, Španjolske, Grčke, Portugala i Sjeverne Makedonije tijekom 10 dana koliko će boraviti u Šibeniku razmjenjivat će znanja kroz tematske radionice, nakon kojih će imati diseminacijske aktivnosti primjene stečenih znanja. Glavni cilj ovog projekta je okupljanje mladih iz različitih zemalja kako bi jedni druge inspirirali metodama za poboljšanje vlastite dobrobiti i podijelili ih u svojim lokalnim zajednicama te podizanje njihove svijest o trenutnom stanju mentalnog zdravlja mladih u njihovim lokalnim zajednicama kao i poboljšanje njihovog emocionalnog i fizičkog stanja učenjem.

Iz kategorije: Vijesti