Datum objave: 14. Travanj 2024

Osnovana je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Šibensko-kninske županije. Za predsjednicu je izabrana Edita Malenica, a za dopredsjednika Jere Pancirov

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Osnovana je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Šibensko-kninske županije. Osnivačka skupština koju su organizirali Hrvatski sabor kulture i Šibensko-kninska županija održana je u Adriatic Business Centru. Na sjednici su usvojeni Poslovnik i Statut te izabrana radna tijela Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Šibensko-kninske županije. Za predsjednicu je izabrana Edita Malenica, predsjednica Kulturne udruge „Kolajnica” iz Šibenika, a za dopredsjednika Jere Pancirov, predsjednik Šibenske narodne glazbe.
Hrvatski sabor kulture je savez udruga i krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, koja obuhvaća 1039 udruga i oko 80.000 aktivnih članova. Svake godine organizira susrete amaterskih glazbenih i kazališnih udruga te seminare za stručna usavršavanja. Najboljim hrvatskim amaterskim ansamblima omogućuje sudjelovanje na međunarodnim festivalima te pomaže u suradnji sa sličnim europskim kulturnim udrugama.

Iz kategorije: Vijesti