Datum objave: 27. Veljača 2015

Samo 6 potpora Ministarstva za 50 prijavljenih poduzetnika iz Županije

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Šibensko kninska županija na začelju je u Hrvatskoj po korištenju potpora Ministarstva poduzetništva i obrta za poticanje poduzetništva i ulaganje u novu tehnologiju i nove proizvode. Lani je u Šibensko – kninsku županiju stiglo samo 6 potpora, a zahtjev je podnijelo 50 – tak poduzetnika. Razlog tom malom broju odobrenih potpora je vjerojatno to što Ministarstvo najmanje financira djelatnosti koje su u ŠK županija najraširenije, a to su turizam, ugostiteljstvo i ribarstvo.

Ti su podatci izneseni na prezentaciji programa Poduzetnički impuls 2015. Ministarstva poduzetništva i obrta koja je danas održana u Šibeniku. Pomoćnica ministra poduzetništva Zdenka Lončar pozvala je poduzetnike da se aktivnije uključe u taj projekt, ali i strukovne udruge da ih podrže i pomognu im da se u to uključe.
Poduzetnički impuls ove godine vrijedan je gotovo 4 milijarde i 400 milijuna kuna. To predstavlja povećanje od gotovo 350 posto u odnosu na prošlu godinu. Očekuje se da će unutar programa biti podijeljeno 1.300 potpora, a većina sredstava osigurana je iz EU-ovih fondova. Iznos najveće potpore je 15 milijuna kuna, a najmanje 10.000 kuna. Poduzetnički impuls usmjeren je prije svega prema malim i srednjim tvrtkama koje poslovanje temelje na znanju, inovacijama i novim tehnologijama

Iz kategorije: Volim Šibenik