Datum objave: 12. Travanj 2016

SPEKTAKL DOSTOJAN KRALJEVSKOG GRADA: Počela prodaja ulaznica za Queen Symphony

Šibenik News
Šibenik News

Započela je prodaja ulaznica za koncert Šibenskog pjevačkog društva Kolo i orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 

Povodom 950. obljetnice prvog spominjanja grada Šibenika Tvrđava sv. Mihovila, Šibensko pjevačko društvo KOLO i Simfonijski orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pripremaju posebni spektakl: The Queen Symphony!

 

Koncert će se održati u petak, 10. lipnja 2016. godine s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone (svaki dan od 9 do 20 sati), u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com po cijeni od 100 kuna.


Na tragu iznimno uspješnih koncertnih događanja održanih posljednje dvije godine Kolaši i ove godine ponovno podižu ljestvicu kada će premijerno izvesti The Queen Symphony- vrhunsko djelo skladatelja Tolga Kashifa inspirirano pjesmama popularnih Queenovaca poput "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions" i "Who Wants to Live Forever".


- Simfonija, koju će izvesti Simfonijski puhački orkestar OSRH većim dijelom je instrumentalna uz povremene, izrazito moćne i upečatljive zborske dionice. Radi se o potpuno drugačijem pristupu od svega što je Kolo dosad izvodilo, te će nas šibenska publika imati prilike vidjeti u pomalo neobičnom izdanju. Uz The Queen Symphony, Kolo će u uvodnom dijelu izvesti nekoliko skladbi grupe Queen u zborskim obradama. Povod odabiru ovakvog programa je 70-ta obljetnica rođenja Freddy Mercuryja koju ove godine slavi i o kojoj govori čitav glazbeni svijet - izjavio je Krešimir Grubić, predsjednik ŠPD Kolo.


The Queen Symphony premijerno je izvedena 2002.godine u izvedbi Royal Philharmonic Orchestra uz prisustvo Briana Maya, Rogera Taylora i Jer Bulsarae, majke Freddieja Mercuryja te od tada ne prestaje oduševljavati mnoštvo. Kashif je sa svojim djelom rasprodao i operu u Sydneyu te nastupao u Portugalu, Italiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Turskoj, Njemačkoj te ostalim europskim zemljama.

 

- Posjetitelji na Tvrđavi sv. Mihovila su iz svih krajeva Hrvatske, a cilj nam je da pozornica na tvrđavi bude prepoznata i kod međunarodne publike. Suradnja s Kolom na još jednom izvrsnom zajedničkom projektu odlično se upotpunjuje s našom glavnom zadaćom, a to je održavanje kvalitetnih programa koji će podizati razinu kulturne ponude u gradu namijenjenih svim posjetiteljima, domaćim i stranim gostima  - izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom Muzeja grada Šibenika.


Kraljevska simfonija u čast kraljevskom gradu na jedinstvenoj pozornici koji svakom koncertu daje dodanu vrijednost i čini ga posebnim, a u izvedbi pjevača-amatera koji su već dokazali kao vrhunski izvođači prigodno će obilježiti jubilarnu 950.godišnjicu od prvog spominjanja grada Šibenika te stati uz bok najboljim svjetskim izvedbama.

 

 

Naslovna fotografija/izvor: Tvrđava sv. Mihovila Facebook 
 

Iz kategorije: Volim Šibenik