Datum objave: 19. Lipanj 2016

Festivalski program za nedjelju: jutro je za izložbe, predvečerje za predstave

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što je sinoć otvoren, program 56. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku ove nedjelje konačno počinje disati punim plućima, a program koji je počeo već u jutarnjim satima donosi pregršt zanimljivosti u drugom dijelu dana.

 

Prvo podsjetimo, od jutros se u Galeriji sv. Krševana može pogledat izložba Bane Milenkovića 'Soba s pogledom', u Studiju Galerije mogu se razgledati 'Gradovi u budućnosti', dok je Muzej grada Šibenika ugostio izložbu Vania Elettra Tama 'Oko 10'.

 

Festivalski program nastavlja se u 19 sati predstavom Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba, 'Kraljević i prosjak' u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

 

U 19.30h počinje program ulica i trgova, a na jednom od gradskih trgova, onom ispred Osnovne škole Fausta Vrančića (Trg Ivana Gorana Kovačića) zbor Cvrčak i Balarin održat će koncert, odnosno osigurat će nastup etnoigraonice s početkom u 19.30 sati. 

 

Na ljetnoj pozorici večeras će se ponovno prikazati predstava Čarobnjak iz Oza s kojom je otvoren ovogodišnji Festival djeteta. Početak je u 21 sat.

 

Ove nedjelje, počinje i filmski program na Gorici, a prvi u nizu zanimljivih naziva koji otvara sezonu jedenja kokica na skalama je 'Zootropola' s početkom u 21.15 sati.

 

Casper Magic Show održat će se ponovno na Trgu Ivana G. Kovačića s početkom u 21.30h.

 

Veselimo se svim susretima. 

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik