Datum objave: 21. Ožujak 2019

Novosnovani ronilački klub "Dolac" dovodi u Šibenik 30 -tak ronioca na akciju čišćenja podmorja

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je, nakon što je prije 25 godina ugašen "Jastog", ponovno dobio svoj ronilački klub koji nosi naziv "Dolac". Osnovalo ga je šest zaljubljenika u ronjenje na čelu s Kristijanom Grčićem. Odmah su krenuli "oštro" pa ovog vikenda okupljaju u Šibeniku ronioce iz Rijeke, Splita, Zagreba i Duge Rese kako bi zajedno s njima sudjelovali u akciji čišćenja podmorja u Docu i to povodom 22. ožujka, Svjetskog dana voda. Na taj način će i promovirati svoj klub koji je u potrazi za prostorom za rad i u fazi nabave ronilačke opreme.

"Kolege u Šibenik stižu već u petak,a družit ćemo se cijelog vikenda. Osim akcije čišćenja podmorja bit će u Bar codu, također u subotu, organizirano predavanje o važnosti zaštite voda koje će održati dr.sc. Tanja Radić Lakoš s Veleučilišta u Šibeniku, a organizirat ćemo i kviz znanja o toj temi. U nedjelju ćemo s našim gostima imati jedan atraktivni zaron kod otoka Sokol. Nakon toga ćemo posjetiti tvrđavu svetog Nikole, a predviđen je i obilazak svetog Mihovila", kaže Kristijan Grčić.

 

Subotnja akcija čišćenja pdomorja trajat će od 10 do 14 sati i to na potezu od caffea Domald do Caffea Domino u Docu. Pridružit će im se i četrdesetak volontera među njima dvadesetak studenata sa šibenskog veleučilišta.

Oni će prikupljat na obali izvađeni otpad iz mora i stavljati ga u dva kontejnera koje će za tu priliku postaviti "Zeleni grad" tako da će nakon što akcija završi taj dio rive biti ponovno potpuno čist.

Novoosnovani ronilački klub "Dolac" za svoju je akciju dobio i potporu sponzora i to Grada Šibenika, TZ Grada Šibenika, tvrtki Maditeran sub i Marenavis, hostela Mare. Reprint tiska, Bar coda, kafića Domald i Domino te JU Tvrđava kulture i Priroda.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik