Datum objave: 17. Prosinac 2019

NAGRADA MARKO POLO:Hrvatske kolege nagradile beogradskog turističkog novinara Radmila Bumbera, porijeklom iz Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Beogradski novinar Radmilo Bumber,  koji je porijeklom iz Šibenika dobio je ove godine nagradu Marko Polo Međunarodnog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a za najbolju reportažu o Adventu u Zagrebu 2018. u inozemnoj konkurenciji.

Radmilo je novinar i urednik emisije "Srbija koju volim" u kojoj su objavljene  četiri reportaže o zagrebačkom Adventu. Emisija promiče turizam i gastronomiju, prikazuje se nedjeljom na 80 TV-postaja u Srbiji te na YouTube-kanalu.

Radmilo Bumber je po ocu Šibenčanin i za Šibenik je emotivno vezan.

Bila je to, inače,  deveta dodjela nagrada „Marko Polo - slavni putopisac„ hrvatskog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET za najbolje međunarodne i domaće putopise, te doprinos turističkom novinarstvu, održane u novinarskom domu i pod pokroviteljstvom Hrvatskog novinarskog društva kojom je obilježene i velike obljetnice - 65. obljetnica svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET te 55. obljetnica FIJET-a Hrvatska i 55. obljetnica Sekcije turističkih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu koje sljedeće godine slavi 110. obljetnicu postojanja. Na svečanosti u povodu devete dodjele nagrada "Marko Polo" okupili su se i predstavnici IO svjetskog udruženja: Stefan Bacciu, Jacqoues Campe, Dalal Atnmande, Ludmila Novacka, na čelu s Tijaniem Haddadom, predsjednikom FIJET-a, koji se obratio nazočnima s prigodnim govorom. Prisutni su bili i predsjednici i članovi Nacionalnih udruženja FIJET-a iz BiH i Srbije, Đorđe Mihajlović, Radmilo Bumber, Dario i Melvida Novalić te direktor Međunarodnog turističkog filma Vojko Pleština i savjetnica FIJET-a Amelia Tomašević.  

U uvodnom govoru predsjednica FIJETA Hrvatske, Tina Eterović Čubrilo, uputila je čestitke dobitnicima i zahvale mnogobrojnim partnerima i sponzorima koji su svih ovih godina podržavali manifestaciju. 

Iz kategorije: Volim Šibenik