Datum objave: 03. Veljača 2017

Nisu mu davali šansu, ali je Šibenčanin Franko Škugor ipak pobijedio

Diana Ferić
Diana Ferić

Franko Škugor  senzacionalno je pobijedio Pabla Carrera Bustu s 3:2 u donio Hrvatskoj vodstvo u 1. kolu Davis Cupa protiv Španjolske. Nevjerojatni hrvatski tenisač uspio je u Osijeku šokirati favorita, koji je imao tri meč lopte, ali je Franko sve preživio i donio momčadi Željka Krajana veliku prednost.

S jedne strane 222. igrač svijeta, s druge 26. na svijetu. Franko Škugor protiv Pabla Carrena Buste. Malo tko je Šibenčaninu davao šanse, ali nevjerojatni Škugor u meču karijere pobijedio je Španjolca u pet setova 3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 7-6!
- Ne znam što bih rekao, bez teksta sam. Igrao sam već ovakve meče i nisam baš bio uspješan. To mi je prolazilo kroz glavu, ali uspio sam. Bilo je pravo zadovoljstvo igrati pred svojim navijačima - rekao je Franko Škugor za HRT.
- Publika me dizala u petom setu. Pao sam dosta u igri, ali uspio sam se izvući. Prvi bod je jako važan, idemo dalje - dodao je Škugor, koji je nakon četiri sata i prave drame u osječkoj dvorani izborio prvi bod za Hrvatsku.
Hrvatska je bez najboljih igrača dočekala Španjolce. Čilić je rekao da je nespreman, Ćorića boli koljeno, Dodig se želi posvetiti singlu, ali imamo mi još aduta. Šibenčanin Franko Škugor jedan je od njih.
Kako je samo izvukao peti set u kojem je spasio tri meč lopte pa onda još i ona drama u tie-breaku na kraju. Škugor je imao 7-6 i servis, Španjolac staje usred poena, sudac ponavlja poen, ali Škugor ostaje miran i donosi Hrvatskoj veliki prvi bod, piše 24. sata.

 

Iz kategorije: Zavičajni putopis