Datum objave: 03. Veljača 2016

JU PP Vranjsko jezero obilježila Dan močvarnih staništa

Šibenik News
Šibenik News

Povodom Svjetskog dana Močvarnih staništa u utorak,  2. veljače, Javna ustanova Parka prirode Vransko jezero održala je radionicu : Skuhaj, posloži i odgovorno odloži.


Zahvaljujući suradnji s ILIRIJOM d.d. u hotelu Kornati u Biogradu n /M pripremili smo hranu te pritom odvojili organski otpad koji smo koristili na radionici.

 


Za učenike ugostiteljskog i konobarskog smjera Srednje škole Biograd održano je interaktivno predavanje o vrijednosti močvara i sudjelovanju mladih u održivom korištenju Parka prirode Vransko jezero. Učenici su sami izrazili koju vrijednost močvare predstavljaju za njih, kao izvor hrane, ribe, vode za navodnjavanje polja te očuvanja bioraznolikosti, posebice različitih vrsta ptica.

 


Učenici su marljivo poslušali upute Video priručnika o kompostiranju te potom i sami izradili praktičan komposter koji će ubuduće koristiti u školskoj kuhinji. Veselimo se nastavku radionice u travnju kada ćemo u sklopu terenskog posjeta obratiti pozornost na obližnje odlagalište otpada, ornitološki rezervat te tradicijsko znanje o sakupljanje samoniklog jestivog bilja na Vransko jezeru. Svim učenicima s profesorom Marinom Banovićem te Iliriji d.d. zahvaljujemo na uspješnoj suradnji.
 

Iz kategorije: Županija info