Datum objave: 10. Veljača 2016

Unatoč jakom vjetru i kiši, 112 bez dojava o poplavama i drugim nevoljama

Šibenik News
Šibenik News

- Ništa nismo imali. Mirna noć. Nije bilo dojava zbog poplava za ispumpavanje. Ništa - rekli su nam tako operateri Županijskog centra 112. 

 

U noći kada mnogi nisu spavali zbog neugodni zvukova nastalih u kombinaciji jake kiše i još jačeg vjetra, telefonske linije Županijskog centra 112 nisu bile zauzete. No, evo što o prethodnoj noći piše Šibenik Meteo.

 

U noći je očekivano nastupilo jače pogoršanje vremena uz kišu i jaki vjetar. Nakon što je jučer puhalo jako jugo tijekom noći vjetar je okretao na južne i jugozapadne smjerove, a u jutarnjim satima na zapadne, sjeverozapadne smjerove.

 

Prema mjerenjima AMP-ova najjači udar vjetra izmjeren je u 8:46h na planinskoj postaji Promina. Udar zapadnjaka iznosio je 112km/h! I na ostalim postajama je bilo vjetrovito i gotovo posvuda su mjerene vrijednosti od 10 do 20m/s.

 

Kiša je bila nešto obilnija u Zagori gdje je uz povremenu grmljavinu palo u prosjeku od 20 do 25 litara po metru četvornome, dok uz obalu do 15 litara po metru četvornome.

 

Vjetrovito vrijeme uz umjereno jaki i jaki zapadnjak nastaviti će se i u narednim satima. U drugom dijelu dana vjetar će uz obalu slabiti ali će i dalje na moru biti umjeren do jak zapadnih i sjeverozapadnih smjerova. Naoblaka će se postupno raskinuti, a temperature zraka će biti u padu i kretati se od 3 do 10°C. 

Iz kategorije: Županija info