Datum objave: 18. Travanj 2016

Uz auto - moto društvo Šibenik djeca uče o sigurnosti u prometu već 40 godina

Šibenik News
Šibenik News

Ovog ponedjeljak, 18. travnja,  od 13 do 14 sati na košarkaškom igralištu u Skradinu (nasuprot ispostave Javne ustanove „NP Krka“) održat će se praktični dio natjecanja „Sigurno u prometu“ u organizaciji Auto-moto društva Šibenik.



Na natjecanju sudjeluje 16 učenika iz OŠ dr. Franje Tuđmana iz Knina, OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, OŠ Jakova Gotovca iz Unešića i OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika, u dobi od 10 do 12 godina. Nakon praktičnog dijela natjecanja, učenici i mentori će u pratnji vodiča posjetiti Nacionalni park „Krka“. Teorijski dio natjecanja održat će se u OŠ Fausta Vrančića u Šibeniku od 10 do 11 sati.



Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljnija znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Ova prometno-edukativna radionica svake godine obuhvati nekoliko tisuća osnovnoškolske djece.



Prometno-edukativnu radionicu organizira Hrvatski autoklub s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Auto-moto društvo Šibenik organizira natjecanje na području Šibensko-kninske županije već više od 40 godina. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).
 

Iz kategorije: Županija info