Datum objave: 19. Travanj 2016

TEST ZA NAJBOLJE: Staza uz rijeku Krku izazov za sudionike Tour of Croatia utrke

Šibenik News
Šibenik News

Nacionalni Park „Krka“ se drugu godinu pridružio utrci kao domaćin dijela etape i službeni sponzor, kao i NP „Plitvička jezera“ i projekt PARCS, pod zajedničkim naglaskom Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

 

Upravo su prelijepa priroda i očuvani okoliš jedan od razloga zbog kojeg veliki broj posjetitelja dolazi u Hrvatsku pa je ovaj veliki sportski događaj prilika da Parkove Hrvatske predstavimo i u duhu aktivnog turizma.


- Nacionalni park „Krka“ područje je iznimne prirodne ljepote i kulturnopovijesne baštine, dio Natura 2000 područja, koji našu lijepu zemlju svrstava u sami vrh zaštićenih područja Europe. Najljepši način za predstaviti svijetu takvo bogatstvo je kroz aktivni boravak u prirodi. Upravo zato se Nacionalni park „Krka“ i ove godine pridružio manifestaciji. Tour of Croatia adrenalinska je vožnja kroz Hrvatsku koja će brojnim ljudima u svijetu poslati dozu pozitivne energije zelene i plave boje Parkova Hrvatske i motiv da i oni naprave obilazak kroz Lijepu našu -  istaknuo je ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, mr.sc. Krešimir Šakić.


U trećoj etapi, koja se 21. travnja 2016. vozi od Makarske do Šibenika, biciklisti preko Roškog slapa prolaze između 14.20 i 14.40 sati. Za tu dionicu organizatori kažu:


- Od Drniša imamo jednu dionicu koja će pružiti mogućnost predaha, ali tko je ne bude iskoristio za pridobivanje pozicija prije spusta na Roški slap, taj će morati platiti skupu cijenu povratka u vodeću grupu. Preko Roškog slapa prelazimo mostom jedva dovoljno širokim za osobni automobil, a prethodi mu spust i kočenje na nulu. Biciklisti koji neće uspjeti izboriti poziciju u prvih 20 za prelazak preko mosta čekat će minutu prije nego dođe red na njih, sve to posebno otežava uspon odmah nakon prelaska mosta, a koji je samo jedan od tri uspona u nizu prije dolaska u Šibenik. Spust u mjesto Rupe također će biti zanimljiv.

 


Tour of Croatia manifestacija je koja povezuje prirodne ljepote, sport i promociju turističkih destinacija u događaj koji će pratiti milijuni gledatelja diljem Europe. Organizator utrke je agencija Top Sport Events, a održava se na više od tisuću kilometara s uključenih 12 gradova domaćina i 10 županija, a biciklisti prolaze kroz više od sto mjesta diljem Hrvatske. Utrku će izravno prenositi HRT i Eurosport, a TV prijenos emitirat će brojne televizijske postaje na šest kontinenata.


- Pozivamo sve stanovnike Šibenika i Šibensko-kninske županije da se pridruže ovom važnom međunarodnom sportskom događaju i podrže sudionike utrke duž cijele etape kroz našu županiju - poručuju iz JU NP Krka.
 

Iz kategorije: Županija info