Datum objave: 30. Travanj 2016

FOTO:Sajam u Skradinu okupio političku 'kremu', gužve oko štandova s degustacijom

Diana Ferić
Diana Ferić

Osmi Sajam agroturizma Šibensko - kninske županije u Skradinu otvoren je danas, a prvog dana Sajam su posjetili brojni turisti koji borave u Skradinu, ali i žitelji Šibensko - kninske kao i susjednih županija. 

 

Otvorila ga je Josipa Rimac, saborska zastupnica i to kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, Željka Reinera, te potpredsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka. Tom je prigodom istaknula kako je posebna vrijednost Sajam što povezuje sve jedinice lokalne samouprave.

 

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnici svih gradova županije, ali i predsjednici županijskih i drugih institucija te zamjenik ministra poljoprivrede, Tugomir Majdak. 

 

Program otvorenja uveličali su članovi Kulturno umjetničkog društva Zabok iz Krapinsko - zagorske županije koja je ovogodišnja županija partner Sajma. 

 

Dužnosnici su nakon toga obilazili štandove i izlagače, dok su župan šibensko - kninski Goran Pauk te krapinsko - zagorski Željko Kolar na jednom od njih dijelili zagorske štrukle. 

 

Osmi Sajam agroturizma u Skradinu okupio je gotovo 200 izlagača, proizvođača hrane, suvenira i drugih proizvoda, a najviše gužve izazvali su oni štandovi koji su nudili besplatnu degustaciju hrane poput sireva, pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda od raznih mesa pa se u ponudi našlo i magareče meso.

 

Ima tu i dalmatinskih i zagorskih butelja vina, a Sajam traje još sutra. 

Iz kategorije: Županija info