Datum objave: 13. Svibanj 2016

'La zatonienne' - utrka kroz Hrvatsku koja promovira mali Zaton u velikoj Belgiji

Šibenik News
Šibenik News

Mladi Zatonjanin Ive Martinović, koji je rođen i živi u Belgiji, organizira s belgijskim partnerom već treći put zaredom atletsku utrku « La zatonienne », koja je upravo dobila ime po malom zaljevskom mjestu Zatonu pokraj Šibenika.

 

Utrka « La zatonienne » obilježena je simbiozom sporta i prirode na hrvatski način. Četrnaest belgijskih i francuskih trkača će na stazi od 100 km, na krševitom terenu, ići u otkrivanje prirodnih ljepota Hrvatske kroz 3 nacionalna parka, a počinje ovog petka, 13. svibnja i potrajat će do nedjelje, 15. svibnja.

 

Prva etapa će ih odvesti u Nacionalni park Sjeverni Velebit, na Premužićevu stazu dugu 50 km. Nakon dobrog noćnog odmora, trkače čeka 25 km kroz Nacionalni park Paklenica. Treća etapa u trajanju od 25 km odvija se u Nacionalnom parku Krka sa zaobilaznicom prema njegovim vodopadima, koje svakoga očaravaju.

 

Kao što je običaj, nakon završetka jedne utrke, bit će upriličen svečani domjenak u Zatonu. To neobično putovanje završava danom odmora i obilaskom gradova Trogira i Splita. Boravak ne bi bio potpun bez  zaustavljanja u gradu Šibeniku i razgledavanja njegove poznate katedrale Sv. Jakova.

 

Sudionici će se vratiti svojim domovima u Belgiji i u Francuskoj puni dojmova i s lijepim uspomenama na prekrasne krajolike i divne panorame.

 

La zatonienne također možete pratiti putem istoimene stranice na Facebook, društvenoj mreži klikom na - Zaton. 

Iz kategorije: Županija info