Datum objave: 13. Srpanj 2016

Eko udruga Krka iz Knina u utrci za 340 tisuća kuna koje osigurava INA

Šibenik News
Šibenik News

Projekt Ekološke udruge Krka iz Knina 'Poučno-edukativna staza Krka' još uvijek ima priliku osvojiti vrijednu novčanu nagradu i pomoć volontera u sklopu natječaja 'Zeleni pojas' koji financira INA.

 

Ove godine prijavilo se rekordnih 222 aplikanata, dosad je INA odabrala 17 pobjedničkih projekata koji su osvojili iznos od 340 tisuća kuna i pomoć INInih volontera. Osamnaestog biraju posjetitelji Facebook stranice INA, a to može biti kninska Udruga Krka.

 

Riječ je o projektu kojim bi se uredila obala rijeke Krke koja se sada koristi za šetnju i vožnju biciklom, no nije u potpunosti uređena. Prikupljena sredstva koristila bi se za postavljanje edukativnih ploča, stolova klupa, stalaka za bicikle, koševa za otpad te kanti za odvojeno prikupljanje otpada. Predviđeno je i održavanje radionice za djecu o zaštiti okoliša, rijeci Krki i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju uz rijeku Krku te odvajanju i recikliranju otpada.

 

Glas vrijednim kninskim eko aktivistima može se dati klikom na poveznicu - ZELENI POJAS. Osvoji li dovoljan broj 'lajkova' i postane 18. pobjednik natječaja bit će to ujedno i jedini predstavnik Šibensko - kninske županije koji je osvojio vrijedan financijski iznos. Glasati se može do 14 sati 20. srpnja.

 

 

Iz kategorije: Županija info