Datum objave: 30. Kolovoz 2016

Zbog potencijalno opasne brzine vjetra, Meteoalarm izdao žuto upozorenje za šibensko područje

Šibenik News
Šibenik News

Zbog potencijalno opasne brzine vjetra koja uzrokuje valove rizične za manja plovila, Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za Sjevernu Dalmaciju pa tim i za šibensku rivijeru. 

 

- Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - poručili su s Meteoalarma.

 

Što se prometa kopnom tiče, zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Novog Vinodolskog i Senja dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

 

Jak vjetar usporava promet i na sljedećim dionicama autocesta:

na A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i
na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
Zbog radova na 25. km zagrebačke obilaznice (A3 Bregana-Lipovac), u smjeru Bregane, vozi se usporeno u koloni od oko 2 km.

 

- Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Tijekom dana povremeni zastoji mogući su u priobalju, kao i na cestama u smjeru mora te obrnuto prema unutrašnjosti, na Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima, cestama u Istri, graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima - obavještavaju iz Hrvatskog autokluba.

Iz kategorije: Županija info