Datum objave: 16. Rujan 2016

Krajem mjeseca diljem županije obilježava se Dan policije uz program Tjedan otvorenih vrata

Šibenik News
Šibenik News

Povodom Dana policije, 29. rujna, Policijska uprava šibensko - kninska organizira Tjedan otvorenih vrata od 19. do 22 rujna. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi s namjerom da ih se nizom aktivnosti već u ranim godinama upozna s aktivnostima policijske službe te da im se policajac približi kao prijatelj pomagač.


- Ovom prilikom će djeca predškolske dobi u prostorijama policije, uz neposredan kontakt s policijskim službenicima, na neposredan i slikoviti način, prilagođen njihovoj dobi, usvojiti znanja o ulozi policije kao službe u zaštiti građana. Osim toga, djeci će se prilikom ovog posjeta, između ostaloga posebno skrenuti pozornost što napraviti u slučajevima pronalaska nepoznatih i na prvi pogled interesantnih predmeta, a posebno u slučajevima pronalaska oružja i streljiva ili u slučaju zatjecanja u društvu nepoznatih osoba, kao i o učenju osnovama pravila ponašanja u prometu – poručuju iz županijske Policijske uprave.

 

Tjedan otvorenih vrata počinje 19. rujna u 10 sati u policijskoj postaji u Šibeniku, 20. rujna u 9.30 sati u Kninu, 21. rujna u 8.30 sati u Vodicama, te 22. rujna u 10.30 sati u Drnišu.
 

Iz kategorije: Županija info