Datum objave: 16. Listopad 2016

Stabilizacija vremena, nakon olujnog juga i 55 litara kiše kroz jedan sat

Šibenik News
Šibenik News

Nakon jučerašnjeg olujnog nevremena i jake kiše koje je na šibenskom području palo i do 55 litara  u samo sat vremena, danas nas očekuje stabilizacija vremena. 

 

Osim vremenske prognoze, dobro bi se trebali osjećati i osobe osjetljive na promjenu vremena.

 

- Na Jadranu djelomice sunčano, a povremeno oblačnije bit će uglavnom na jugu Dalmacije, gdje još može pasti malo kiše - obavještavaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, dodajući da će na području Jadrana danas puhati umjereni sjeverozapadnjak i bura, a temperatura zraka kretat će se između 19 i 23 Celzijeva stupnja. 

 

- Biometeorološke prilike će se poboljšati, pa se očekuje da bi se većina ljudi trebala osjećati dobro. Ne očekuju se poteškoće ni kod kroničnih bolesnika - navode u DHMZ. 

 

Karta Meteoalarma uglavnom je zelene boje, dok žuto upozorenje stoji za Jadran zbog umjereno jakog vjetra čiji bi udari mogli iznositi i do 75 km / h.

 

- Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - upozorava Meteoalarm.

Iz kategorije: Županija info