Datum objave: 12. Prosinac 2016

Što se lovilo, lovilo se: Na snazi zabrana lova smeđeg medvjeda, glavu je izgubilo planiranih 120 grla za ovu godinu

Šibenik News
Šibenik News

Svi koji su mislili uputiti se u lov na divljač, točnije smeđeg medvjeda, svoje puške mogu 'objesiti o' klin' jer je iz Ministarstva poljoprivrede stigla obavijest kako je s datumom 12. prosinca ispunjena kvota redovnog odstrjela od 120 grla smeđeg medvjeda te da daljnji redovni odstrjel nije dopušten.

 

Što se ubilo, ubilo se. Lov na smeđeg medvjeda koji, između ostalog, boravi i na području Dinare unutar Šibensko - kninske županije, morat će pričekati povoljnije razdoblje, a ono je, prema rasporedu Hrvatskog lovačkog saveza od 1. ožujka do 15. svibnja, te ponovno od 16. rujna do 15. prosinca.

 

Odnosno, usklađuje se s Planom gospodarenje smeđim medvjedom u RH i Akcijskim planom gospodarenja smeđim medvjedom za pojedinu godinu.

 

Spomenimo i to da je Hrvatski lovački savez proteklog vikenda  obilježio 91. godinu od svog osnutka 10. prosinca 1925. godine pod nazivom Savez lovačkih društava za Hrvatsku i Slavoniju u prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza upriličena je svečana proslava. Proslavi je nazočio ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, ali i predstavnik Lovačkog saveza Šibensko - kninske županije, Petar Knez.

Iz kategorije: Županija info