Datum objave: 29. Prosinac 2016

Vodice povećava ulaganja u kulturu te kreće formalno glazbeno obrazovanje u gradu

Šibenik News
Šibenik News

Grad Vodice iz proračuna za javne potrebe u kulturi u 2017. godini izdvaja nešto više od tri milijuna kuna što je viiše nego lani. Iz gradskog proračuna financiraju se tri kulturne ustanove i to Memorijali centar Faust Vrančić, Gradska knjižnica Vodice i Pučko otvoreno učilište u Vodicama.

 

- Izdvajanja za Memorijalni centar i Pučko učilište ostala su u okvirima prošlogodišnjih izdvajanja dok je povećano izdvajanje za djelovanje Gradske knjižnice pa je tako iz gradskog proračuna za potrebe funkcioniranja ovih triju ustanova ukupno osigurano 2.611.800,00 kuna -  poručuju iz gradske uprave.

 

Za dvanaest kulturnih udruga koliko ih djeluje na području Grada Vodica bit će izdvojeno 61.000,00 kuna više nego lani. Najveće povećanje od 40.000,00 kuna dobit će Vodička glazba za organizaciju glazbene škole za četiri instrumenta čime su povećani izdaci za plaće profesora.

 

- Nakon završenog glazbenog tečaja, polaznici će moći pristupiti ispitu u Glazbenoj školi Ivan Lukačić u Šibeniku pa je to, u neku ruku, i početak formalnog glazbenog obrazovanja u Vodicama. Više novca dobit će i sve tri klape: Bunari, Oršulice i Godimenti, Vodiške mažoretkinje te udruge Bollywood i Šepurinski žudije - obaviještavaju.

 

Spomenimo i to da je Ministarstvo kulture RH iz svog proračuna izdvojilo dio novca za potrebe financiranja vodičkih kulturnih ustanova. Gradska knjižnica Vodice dobila je 48.000,00 kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe, dok je Pučkom otvorenom učilištu Vodice odobreno 5.000,00 kuna za djelovanje Dramske amaterske družine i program kazališnog amaterizma.

Iz kategorije: Županija info