Datum objave: 03. Siječanj 2017

Pozitivno u novu godinu: Pirovački proračun jednoglasno prihvaćen

Šibenik News
Šibenik News

Prijedlogom Proračuna Općine Pirovac za 2017. godinu ukupni prihodi planirani su u iznosu od 10.955.500,00 kuna što je projekcija na bazi već realiziranih proračuna u posljednje dvije godine. Na sjednici održanoj 28. studenog 2016. godine usvojen je jednoglasno.

 

Očekivani priljev proračunskih sredstava od pomoći iz drugih proračuna iznosi 1.250.000,00 kuna.

 

- Ukratko proračun ima iznimno izraženu razvojnu komponentu baziranu, pa je vjerujemo iz tog razloga jednoglasno i podržan. Nastavljamo sa svih pet važnih kapitalnih projekata: novi dječji vrtić sa jaslicama za koji je završena projektna dokumentacija i ishodovana lokacijska dozvola te je u tijeku izvlaštenje terena kako bi se što prije aplicirao putem Mjere 7 za izgradnju i opremanje, Poduzetnička zona Torine koju vlasnički riješavamo sa novo formiranim Ministarstvo državne imovine, a završili smo i već usvojili urbanistički plan uređenja i odlukom osnovali zonu, plaža Lolić za koju je završena ukupna projektna dokumentacija sredstvima Fonda za razvoj turizma MINT-a očekujemo u siječnju prvu građevinsku fazu, a po istom principu radimo i za plažu Starine koju ćemo na isti fond kandidirati već ovog proljeća na prvu građevinsku fazu, te projekt odvodnje aglomeracije Pirovac-Tisno-Jezera kao najvažniji projekt za čiju projektnu dokumentaciju su sredstva već ranije odobrena, a ishodovano je i svih sedam lokacijskih dozvola - komentirao je Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

 

- Zadovoljni smo sa godinom iza nas i sa projektima poput uređenja ambulante i stomatološke oridinacije, uređenja Trga Bezdan, postavljanja novih pontona, stare rive i spoja nove rive i marine, dokumentacije uređenja Trga Rudina, Pretovarne stanice Pirovac i njenog pristupnog puta, spomenika Petru Jeronimu Draganiću-Vrančiću, Marine Pirovac i drugih manjih projekata koji su ili završeni ili se bliže svom završetku. Zahvalni smo i Vladi RH i našoj županiji jer će prošla godina ostati upamćena i sa cca. dva milijuna kuna koji su nam direktno uplaćeni kroz razne projekte na koje smo aplicirali. U idućoj godini uz očekivane nove potpore vjerujemo da ćemo uspjeti realizirati i još nekoliko vrijednih projekata kroz druga tijela i državne tvrtke (HEP, Hrvatske vode, Hrvatske ceste) koji nisu direktno vidljivi u proračunu za iduću godinu. Svim ovim projektima vjerujemo da ćemo u ovoj godini doista na dostojan način obilježiti i 20 godina osnutka Općine Pirovac - zaključio je načelnik Gulam. 

 

 

Sve o proračunu za započetu godinu može se naći na mrežnoj stranici Općine Pirovac. 

Iz kategorije: Županija info