Datum objave: 10. Veljača 2017

Trećaši Bilica i Lozovca u posjetu Županu: "Ako prođem s pet dobit ću dvije koze"

Šibenik News
Šibenik News

Šibensko - kninski župan, Goran Pauk je s pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport, Dijanom Ercegović ugostio učenike 3. i 4. razreda Oš „Juraj Dalmatinac“ područnih škola Bilice i Lozovac.

 

Radoznale učenike koji su u posjet došli u okviru predmeta priroda i društvo sa svojim učiteljicama Mirandom Dujić, Irmom Vukičević te Nenom Krnić zanimalo je kako je biti župan, koliko je to težak posao i koliko dugo radi na ovom mjestu. Postavljali su mnoga druga pitanja vezana za stalne radove na cestama, kako je nastala Šibensko-kninska županija i kako je župan zadovoljan s našom županijom. Mudre glavice naših osnovnoškolaca muče i pitanja zašto se ljudi masovno sele iz Hrvatske, podržava li župan reformu školstva i kako su nastali EU fondovi.

 

Župan nije krio svoje zadovoljstvo posjetom učenika koji su zbog svog znanja, radoznalosti i iskrenosti bili jako ugodno društvo. Također, župana Pauka zanimalo je i čim se djeca bave i što rade nakon škole, a oduševio ga je odgovor malenog Luke: „ Bavim se poljoprivredom. Pomažem baki kopati i saditi, jer mi se to jako sviđa. A  baba i dida su mi obećali da će mi, ako prođem s pet, kupiti na dar dvije koze", kazao je Luka što je u svijetu kada se djeca vesele jedino novim modelima mobitela i sličnim gedgetima zaista vrijedno divljenja i pažnje.

Iz kategorije: Županija info