Datum objave: 28. Travanj 2017

Sedam "Suncokreta" uljepšalo je šibenski ruralni turizam

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedam Suncokreta ruralnog turizma, nagrada koje dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“, u sklopu projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2016“ - jedinstveni godišnji nacionalni projekt nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja, stiglo je u Šibensko – kninsku županiju. Nagrađene je danas primio šibensko – kninski župan Goran Pauk.

„U našu županiju stiglo je ukupno sedam nagrada za koje su zaslužne vrijedne ruke naših poduzetnika, koji bez obzira na poteškoće s kojima se susreću u svom poslovanju, uspješno stvaraju posebnu turističku ponudu i time kreiraju jedinstveni turistički doživljaj, po čemu naša županija postaje prepoznatljiva u ukupnoj turističkoj ponudi Hrvatske“, rekao je župan Goran Pauk. Dobitnicima je uručio zahvalnice.

U kategoriji turistička seoska obiteljska gospodarstva srebrnu povelju dobila je Kuća kamena iz Pakovog sela, a seosko domaćinstvo „Galjin Dvor“ brončanu povelju. Etno Skelin je dobio brončanu povelju u kategoriji poduzetnika u ruralnom turizmu. Posebno priznanje za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje dobio je PZ Primošten Burnji, a Etnoland Pakovo Selo u istoj kategoriji dobio je posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života. Brončane povelje u kategoriji tradicijske ruralne gastronomije dobili su OPG Paić – Skradinske delicije i Baćulov dvor iz Drage Primošten Burnji.

„Lako je razvijati turizam uz more, ali za razvoj ruralnog turizma potrebna je pomoć institucija i na tome zahvaljujem Županiji“, kazao je Joško Lokas, vlasnik Etnolanda iz Pakova Sela, koji se zahvalio u ime dobitnika priznanja.

„Šibensko-kninska županija financijski je podržala Projekt ocjenjivanja i nagrađivanja poduzetnika i projekata u ruralnom turizmu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, a s ciljem razvoja ovog oblika turizma započinjemo s projektom Labeling – standardizacija i certifikacija u ruralnom turizmu“, najavio je župan Pauk.

Ključni cilj projekta je stvoriti proizvod koji će moći snažno konkurirati na tržištu. Ovu dugoročnu aktivnost pratit će i promidžbene aktivnosti Turističke zajednice Šibensko-kninske županije ovisno o stupnju spremnosti izlaska na tržište kao konkurentnog destinacijskog proizvoda.
 

Iz kategorije: Županija info