Datum objave: 29. Siječanj 2018

NP Krka u edukativnom dječjem serijalu "Gle Krka!" s Mirom Odakom

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati šibenski glazbenik Miro Odak koji je i odgajatelj u jednom zagrebačkom vrtiću, jedan je od troje prezentera u edukativnoj dječjoj emisiji Gle, Krka! koja je od 29. siječnja do 9. veljače 2018. na rasporedu na RTL Kockici, svakog dana od ponedjeljka do petka u 14:50. Ta emisija  uči djecu u tome po čemu je poseban NP Krka.
Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i popularni hrvatski dječji kanal RTL Kockica pripremili su deset zabavnih obrazovnih emisija za djecu, od kojih svaka tematizira jedan dio bogate prirodne i kulturno povijesne baštine Parka.

 

Što je to nacionalni park, a što sedra? Koje biljke i životinje žive na području Nacionalnog parka „Krka“ i koji je jedini sisavac koji može letjeti? Gdje se nalaze Bilušića buk i Manojlovački slapovi i što se krije u Oziđanoj pećini? Zašto toliko ljudi posjećuje Visovac i manastir Krka i mogu li se na Roškom slapu vidjeti vile? Odgovore će za vas potražiti simpatični Miro i radoznala djeca Maša i Dorian, koji razgovaraju sa stručnim djelatnicima Nacionalnog parka „Krka“ dok šetaju bajkovitim krajolicima u očuvanoj prirodi.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ veliku pažnju posvećuje edukaciji, odnosno odgojno-obrazovnoj ulozi zaštićenog područja, posebno kada se radi o djeci i mladima. Svijest o važnosti zaštite okoliša i razvijanje senzibiliteta prema prirodi treba graditi kod najmlađih članova zajednice jer su upravo oni najbolji promotori pozitivnih ekoloških poruka u svojoj užoj i široj okolini. Zato će i emisija Gle, Krka! sigurno biti informativna i zanimljiva brojnim malim „kockićima“, ali i povod da pozovu svoje obitelji u obilazak Krke u kojem će oni sami kao pravi vodiči pokazati sve novo što su naučili.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=gy4CR3Dal_I

Iz kategorije: Županija info