Datum objave: 15. Svibanj 2018

Poljoprivrednicima u Županiji do sada oko pola milijuna kuna subvencija iz županijskog proračuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Poljoprivrednicima iz Šibensko- kninske županije odobreno je ove godine iz županijskog proračuna do sada nešto manje od 500 000 kuna subvencija. S njima je ugovore o subvencioniranju danas u Gradskoj vijećnici potpisao župan Goran Pauk, a dobili su svatko u prosjeku oko 10 000 kuna.

 

Županija je, naime, i ove godine temeljem Programa potpora poljoprivredi na području Šibensko-kninske županije za period od 2016. do 2020. godine raspisala natječaj za dodjelu sredstava za sufinanciranje projekata i ulaganja vezanih za poljoprivrednu djelatnost.

 

“Županija kao i svake godine sufinancira manifestacije koje promoviraju naše proizvode kao i naše proizvođače poljoprivrednike koji izlažu na raznim sajmovima. Sufinanciramo tako festival sira, pršuta, promocije naših vinara i uljara kroz edukativno-promotivne manifestacije – Noćnjak, Dani mladog maslinovog ulja, kongres aromatičnog bilja, festival vina… Ove godine smo se odlučili sufinancirati i klaster Hrvatskog otočnog proizvoda kao i naša dva LAG-a kako bismo omogućili njihov kontinuirani rad“, kazao je župan Pauk prilikom potpisivanja ugovora.

 

Subvencije su dodijeljene udrugama i organizacijama za organiziranje manifestacija, stručnih skupova, edukacije poljoprivrednika, rad zadruga, sufinanciranje polica osiguranja i istraživačkih radova od značaja za promociju i razvoj poljoprivredne proizvodnje u Šibensko-kninskoj županiji. Ukupno je odobreno 46 zahtjeva.

 

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača i potpisnici ugovora o dodjeli subvencija zahvalili su županu i pročelnici županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Višnji Marasović što prepoznaju i prate njihov rad te im na taj način olakšavaju bavljenje ovim poslom.

 

Županija je ove godine ukupno osigurala novčana sredstva za provedbu Programa potpora poljoprivredi iz sredstava proračuna u iznosu od 1.100 000,00 kuna. Programske mjere su podijeljene u dva dijela, a danas su potpisani ugovori s poljoprivrednicima koji su podnijeli zahtjeve za sufinanciranje edukacija poljoprivrednika, rada zadruga, sufinanciranja polica osiguranja i organiziranje manifestacija koje promoviraju poljoprivrednike, njihove proizvode i samu županiju.


 

Iz kategorije: Županija info