Datum objave: 29. Lipanj 2018

Changer i rogoznički Tuna fever dobili od HTZ -a najviše,po 100 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska turistička zajednica financijski je za ovu godinu podržala 16 kandidiranih projekata iz Šibensko – kninske županije s ukupno oko 570 000 kuna, odnosno oko 3 posto ukupno odobrenih sredstava.

 

Ukupno će podržati 464 turistička projekta s oko 18 milijuna kuna.

 

Odlučilo je tako Turističko vijeće HTZ-a na jučer održanoj 37. sjednici na kojoj su se dodjeljivala sredstva kroz četiri javna poziva: za potpore događanjima; za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima; za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima te za programe destinacijskih menadžment kompanija.

Najviše novca, 100 000 kuna dodijeljeno je Turističkoj zajednici Grada Skradina za drugu fazu Labelinga – standardizacije u ruralnom turizmu, a jednako toliko dobile su i dvije manifestacije i Županiji i to Tuna fever u Rogoznici i šibenski Changer koji je, kao svoj projekt, prijavila TZ Grada Šibenika. Ta su dva događanja ocjenjena TOP događanjima. Kada se gleda da su u toj kategoriji u ostalim županijama događanja po kojima se one prepoznaju poput varaždinskog Špancirfesta, zagrebačkog Adventa  ili pak Dubrovačkih ljetnih igara ispada da je Chalenger  najvažnije  i najprepoznatljivije događanja u Šibeniku i Županiji.

 

Potporu koja se kreće od 30 000 do 10 000 kuna dobila su događanja:„Sharing good vibes / Samo dobre vibracije! – koncertna sezona 2018. na revitaliziranim šibenskim tvrđavama, VODICE STREET FESTIVAL, 5. Međunarodni festival pršuta i međunarodna izložba vina - Drniš 2018. , 13. Međunarodna utrka tovara - Tisno 2018., 58. međunarodni dječji festival Šibenik – Hrvatska te koncert Maksima Mrvice u Šibeniku, Krka Ultra Challenge maraton TZ Skradina i Jesenske bakanalije koje je kandidirala TZ Grada Vodica.

 

Posebno su se tretirala turistički nerazvijena područja, a Turistička zajednica Skradina može biti zadovoljna rezultatom. Prošla su tri njihova projekta i to Fotografska radionica „Svijet u boji“, Rural gourment i „Skradinski turizam to sam ja“. Uz to u Županiji je potpora dana projektu „Stazama kninske prošlosti“i Kulturno – turističkoj ruti Grada Drniša.

 

U programu destinacijskog menadžmenta prošao je iz Šibensko – kninske županije samo projekt „Elements of Dalmatia“.

 

„Naš cilj je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i post sezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnji turizam. Bitno nam je zadržati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Mediteranu. I ove godine podržali smo veliki broj kvalitetnih
projekata koji će godini biti nositelji hrvatske turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju“, smatra direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
 

Iz kategorije: Županija info