Datum objave: 10. Lipanj 2019

Udruge dobile 330 000 kuna za edukacije i promociju poljoprivredne proizvodnje u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Devetnaest udruga iz Šibensko - kninske županije dobilo je ove godine dobilo je ove godine iz županijskog proračuna oko 330 tisuća kuna subvencija za projekte i manifestacije kojima se promoviraju poljoprivredni proizvodi i proizvođači te za edukaciju članova udruga.

Tim povodom, župan Goran Pauk potpisao je danas Ugovore o dodjeli subvencija s predstavnicima udruga, odnosno poljoprivrednicima kojima su sredstva odobrena.

 

„I ove godine sufinanciramo manifestacije koje promoviraju našu poljoprivredu, kao što su festival pršuta, vina i maslinovog ulja, te Hrvatski otočni proizvod. Posebice podržavamo projekte udruga koje organiziraju edukacije svojih članova i javnosti iz područja pčelarstva, maslinarstva i ekološke poljoprivrede “, kazao je župan Pauk naglasivši pritom kako Šibensko – kninska županija nastavlja davati podršku svim projektima i aktivnostima udruga koje imaju pozitivan učinak na promicanje poljoprivrede i ruralnog razvoja uz očuvanje tradicijskog identiteta ljudi i krajolika na našim prostorima.

Poljoprivrednici Šibensko - kninske županije zahvalili su županu i pročelnici županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnji Marasović na višegodišnjoj podršci koju im Županija pruža, a koja im uvelike olakšava rad.

Navedene subvencije poljoprivrednicima, Šibensko – kninska županija dodijelila je i ove godine temeljem Programa potpora u poljoprivredi za razdoblje od 2016. do 2020. godine.
  

Iz kategorije: Županija info