Sidebar Menu

Datum objave: 08. Listopad 2019

Europa u Murteru: Volonteri iz cijele Europe predstavili svoje materinje jezike i jela

Diana Ferić
Diana Ferić

Europski dan jezika obilježen je na Murteru, a na njemu je sudjelovalo 11 iz cijele Europe koji su prikazali i specifičnosti svoje kuhinje. Riječ je o mladima koji sudjeluju na radionici gradnje suhozida i uređenja arheološkog nalazišta Colentum, a organizator te manifestacije je udruga Argonauta.

- Na ovogodišnjoj manifestaciji naših je 11 volontera iz Poljske, Španjolske, Turske i Italije predstavilo svoje zemlje, znamenitosti, jezike i običaje. Vjerujemo kako je ovo iskustvo približilo ljude različitih nacionalnosti, ostavilo trag i lijepu uspomenu svim sudionicima i posjetiteljima Europskog dana jezika u Murteru – kažu u Udruzi Argonauta.
Posjetitelji su također imali priliku isprobati turske, hrvatske, talijanske, poljske i španjolske delicije te utvrditi i proširiti svoje znanje o različitim kulturama i jezicima, kao i naučiti nove riječi i izraze.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.