Datum objave: 10. Veljača 2020

FOTO Šibenske kulturne snage na MENT festivalu u Ljubljani

Igor Bergam
Igor Bergam

MENT Ljubljana, najveći showcase festival u regiji, završio je prošlu subotu oko 5 sati ujutro, do kad je trajao glazbeni program u kultnoj ljubljanskoj Metelkova mesto. Šesto izdanje festivala i ove godine okupilo je na jednom mjestu brojne organizatore, promotore, izdavače, medije i izvođače, te ponudilo bogat i super kvalitetan glazbeni i konferencijski program. Na čak 14 lokacija slovenske metropole nastupilo je preko 80 izvođača u koncertnom dijelu programa, te je održano preko 30 konferencija o zanimljivim temama iz glazbene industrije.

Dio MENT festivala i ove godine bili su predstavnici šibenske kulturne scene. Vlasnici kluba Azimut - Hrvoje Jelković i Josip Bačelić u pratnji svojih boljih polovica bili su dio takozvanog Speed Networkinga u sklopu kojeg su se povezivali promotori i koncertni prostori u regiji. Marta Stupin i Igor Bergam u Ljubljani su drugu godinu za redom promovirali glazbene projekte šibenske PARK organizacije - Kulturaljku te festivale Regius i Membrain. Ovogodišnji MENT posjetili su i predstavnici JU Tvrđava kulture Šibenik u sastavu Morana Periša, Zoran Erak i Andrija Bakula te tako izmjenjivali iskustva i kontakte s kolegama iz glazbene industrije u regiji.

Što su šibenske kulturne snage "naučile" na MENT festivalu vidjet ćemo ove godine kroz njihov rad na kulturnoj i glazbenoj sceni u gradu, a više atmosfere iz Ljubljane pogledajte odmah sada u fotogaleriji u nastavku.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli