Head 09
Datum objave: 07. Listopad 2016

Zbog najavljene kiše: Promocija knjige 'Vrijeme badema' Maje Klarić seli u Azimut

Šibenik News
Šibenik News

Zbog najavljenog lošeg vremena, promocija knjige 'Vrijeme badema' autorice Maje Klarić održat će se u caffe baru / klubu Azimut s početkom u 20 sati. Promocija se prvotno trebala održati u mediteranskom vrtu sv. Lovre, no zbog najavljene kiše, promocija se seli u sigurnost  zatvorenog prostora gdje je ulaz besplatan za sve zainteresirane da dođu poslušati predstavljanje knjige posvećeno hodočašću Camino de Santiago.

 

Nakon tri zbirke putopisne poezije, „Život u ruksaku“, „Quinta Pitanga“ i „Nedovršeno stvaranje“, Maja po prvi put objavljuje dužu prozu, a ova zanimljiva knjiga obogaćena je i fotografijama koje je na putu snimila njezina sestra Dijana Klarić.

 

Dugo očekivana nova knjiga donosi priču o hodočašću koje iz godine u godinu postaje sve popularnije diljem svijeta. Ako ste gledali američki film „Put“ s Martinom Sheenom u glavnoj ulozi, otprilike znate o čemu je riječ. U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago dugo 880 km, a koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje.

 

Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće o kojem se već dosta i govori i piše. Kako i sama u knjizi kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu - osjećaj zajedništva, smirenosti i transformacije.

 

Maja je za prvu promociju svoje nove i najvažnije knjige dosad odabrala svoj rodni grad Šibenik, nakon čega kreće na promotivnu turneju diljem zemlje. Datume ostalih promocija možete pronaći na njezinoj Facebook stranici „Maja Klarić, putopjesnikinja“ putem koje možete i naručiti knjigu ukoliko niste mogućnosti prisustvovati promociji u Azimutu.

 

Promociju će voditi još jedan zanimljiv putopisac i kolumnist, Damir Vujnovac iz Varaždina.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3