Datum objave: 27. Prosinac 2019

ROCK / Sjajni bend "Zlobnik" osumnjičen za prekomjerno granatiranje Šibenika vrhunskim death & black metalom!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

"Zlobnik", bend nikao iz pepela posljednjih šibenskih death metal bendova "Cult of Reborn" i "Carnate", zasjao je u "Azimutu" najboljim mrakom death & black metal glazbe.  Antonio Škugor (vokal), Vedran Zoric (bass & vokal), Marino Kero (gitara), Ivan Duilo (gitara) i Jere Blaževic (bubanj) žestokom su svirkom uzdrmali temelje grada i pokazali ne samo koliko su dobro nego i koliko dobru i vjernu publiku imaju.

Koncert "Zlobnika" bio je događaj za pamćenje, a oni su se nametnuli kao potencijalni predvodnici nacionalne underground & metal scene. Uostalom udarna petorka "Zlobnika" zbirno ima već puno stoljeće punk & metal radnog staža pa se od nje nije moglo ni očekivati ništa manje od onoga što su pokazali na stejdžu "Azimuta" - žestoku, beskompromisnu svirku i suvereno vladanje poetikom death & black metala.

Izostanak kostimografije i scenskih efekata samo je podcrtao vrijednost i autentičnost lavine moćne i čvrste glazbe koju koju su klesali preciznošću pikamera i gurali pred sobom snagom buldožera. Zbog golemih količina energije i razorne snage njegovih pjesama "Zlobnik" bi komotno mogao biti osumnjičen za prekomjerno granatiranje Šibenika vrhunskim death & black metalom.

Bend "Zlobnik" prošle je godine objavio album "Zlobnik", a krajem iduće 2020. godine trebao bi im biti objavljen drugi album. Kako će zvučati moglo se čuti na tradicionalnom koncertu na izmaku godine u "Azimutu".

Dakle, death metal is not death! Barem ne u Šibeniku. 

Foto & video: Danijel Ferić

Video

Iz kategorije: Multimedia