Datum objave: 15. Ožujak 2023

SPOMENAR / Šibenčani razgrabili ulaznice za predstavljanje najteže žene na svijetu, Čehinje Teresite teške 220 kilograma.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ulaznice za predstavljanje najteže žene na svijetu, Čehinje Teresite u Šibenskom kazalištu, rasprodane su za manje od pola sata. Po cijelom gradu traži se ulaznica više, a neki spretni momci koji su se na neki način domogli više komada, prodaju h i po deset puta većoj cijeni. Teresitin menadžer odbio je mogućnost da se u Šibeniku održe dva pa, a zbog golemog interesa i tri predstavljanja Teresite, pravdajući se da je za nju to previše naporno.
Kazalište je bilo puno čak sat vremena prije izlaska Teresite na pozornicu, a u njega se naguralo barem dvostruko više Šibenčana nego što u njega može stati.
Kada je jedan maleni čovjek, skoro patuljak najavio Teresitu u dvorani je nastala grobna tišina, a kada se zastor podigao prolomio se gromki aplauz. Teresita, golema žena lijepog osmijeha, samo je stajala na pozornici i ništa nije činila ni govorila. Predstava je potrajala nekoliko časaka manje od pet minuta. Publika se razišla zadovoljna viđenim i nitko se nije požalio da je platio previše za ono što je vidio. Osim Šibenčana koji su vidjeli Teresitu u kazalištu plativši skupe ulaznice, mnogi su Šibenčani vidjeli Teresitu besplatno kada se uz pomoć svog menadžera i četvorice snažnih momaka iz svoje pratnje ukrcavala u svoj luksuzni autobus koji je više ličio na teretni kamion.

Šibenik, ožujka 1936.

 

Iz kategorije: Spomenar