Datum objave: 13. Lipanj 2016

Gradonačelnik Burić: panoi s rezultatima mandata nisu ni PR ni obmana

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa svojim zamjenicima i pročelnicima svih ureda održao je danas neobičnu konferenciju za novinare o rezultatimna svog trogodišnjeg mandata. Bila je organiziran ispred zgrade gradske uprave, na trgu na kojem je bilo postavljeno 10 panoa s fotografijama lokacija koje su uuređene protekle tri godine, s fotografijama kako su izgledale prije i kako izgledaju danas. 

 

- Iza nas su uspješne tri godine s nizom projekata u svim sferama o kojima Grad mora skrbiti. Nastavili smo zatečene projekte, neke doslovno „izvukli iz ladice“, pripremali nove, od kojih smo neke već i realizirali, a pred nama je završna godina u kojoj ćemo nizom novih projekata dovršiti 1. poluvrijeme jedne uspješne gradske administracije - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Na Trgu palih branitelja Domovinskog rata, ispred zgrade Gradske uprave, javnosti je predstavljena izložba 11 „velikih projekata“ koji su realizirani u protekle tri godine; Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, tvrđava sv. Mihovil, tvrđava Barone, Gradska plaža Banj, križanje Bosanska/S. Radića, obnova dvorane Baldekin, uređenje Trga Dražena Petrovića, Urbani inkubator, Dječji vrtić Smilje, Pomoćni stadion na Šubićevcu, rotor u Zatonu.

 

- Na plakatima smo izložili samo financijski „teže“ projekte Grada Šibenika. Naravno da posebno treba spomenuti investiciju od 11 milijuna eura koji su uloženi u izgradnju kolektora za istočni dio grada, zatim gradnju proizvodnih pogona na Gospodarskoj zoni Podi gdje su u ove tri godine otvorena nova četiri pogona, dok ih je pet u gradnji Tu je i centar za gospodarenje otpadom Bikarac, ali i niz komunalnih zahvata na cijelom području Grada Šibenika. Nema gradske četvrti niti mjesnog odbora u koji nismo „ušli“, o čemu javnost redovito izvještavamo - istaknuo je gradonačelnik Burić.

 

Gradonačelnik je kazao kako se, kao što je i obećano, jedan po jedan projekt uspješno realizira.

- U tijeku su radovi na uređenju Vrnaže, najesen kreće izgradnja čvora Meterize, kao i Gradske plaže u Brodarici, intenzivno radimo na pripremi dokumentacije za uređenje Poljane i niz drugih projekata - naglasio je gradonačelnik.

Na novinarsko pitanje jesu li takvom prezentacijom "kopirali" SDP koji je u svojim prostorijamma nedavno postavio plakate pod nazivom "Sve gradonačelnikove obmane" Burić je odgovorio: "Mi smo vlast koja ništa ne skriva. Ovi panoi su izrađeni prije nekoliko mjesecii stajali su u suuterenu. Netko je iz gradske uprave vjerojatno to dojavio SDP -u pa su oni krenuli u akciju. No drago mi je zbog toga jer će se vrlo brzo pokazati tko je obmanjivao i lagao".
 

Iz kategorije: Vijesti