Datum objave: 29. Rujan 2016

FOTO: Vinoplod Vinarija Šibenik počastila sugrađane bocama prošeka

Šibenik News
Šibenik News

U povodu proslave Dana grada Šibenika, jedno od zaštitnih znakova šibenskog gospodarstva, Vinoplod Vinarija Šibenik počastila je sugrađane i goste Krešimirovog grada svojim prošekom. 

 

Bočice prošeka dijelile su djelatnice Vinarije, Anita Bogdanović i Marija Filipi, a poklonima su izmamile osmijehe na lica svojih sugrađana kao i turistima koji su upravo primljenim prošekom odlučili nazdraviti Šibeniku i neboskom mu zaštitniku sv. Mihovilu. 

 

Prošek se dijelio na Poljani, netom po završetku svete mise povodom svetkovine arkanđela Mihovila pa su po bočicu dobile časne sestre, svećenici i svi oni koji su sudjelovali u procesiji povijesnom jezgrom Krešimirovog grada. 

 

- Ovo je taman lijepo i za nas majke koje još dojimo. Ovo je mami za opustiti se - s osmijehom je kazala mlada majka, dok je nešto starija Šibenčanka poručila kako svoju bočicu neće dugo držati zatvorenom. 

 

- Otvorit ću ga odmah nakon ručka danas. Taman lijepo svečano na današnji dan - Šibenčanka nije krila oduševljenje što se u pravo vrijeme našla na pravom mjestu. 

 

Podsjetimo, sličnu akciju, Vinoplod Vinarija Šibenik imala je i u travnju kada je povodom blagdana Uskrsa također častila sugrađane i to uskrsnom košaricom s bijelim i crnim vinom. Lijep primjer suživota lokalnog gospodarstva i 'malog' čovjeka.

Iz kategorije: Vijesti