Datum objave: 28. Srpanj 2017

Emotivno, šibensko sjećanje na Arsena:"Kavica s Arsenom" povodom njegovog 79.rođendana

Diana Ferić
Diana Ferić

Kad se već nitko iz šibenske gradske uprave nije sjetio obilježiti 79. rođendan Arsena Dedića onda je to napravio samoinicijativno šibenski glazbeni producent Željko Petreš. Uz potporu Hrvatske glazbene unije, Turističke zajednice Grada Šibenika i Nacionalnog parka te  nekih pojedinaca  organizirao je glazbeno događanje na prostoru između Muzeja i katedrale pod nazivom "Kava s Arsenom", a malo tko od prisutnih nije pustio barem jednu suzu. Neke Arsenove pjesme odsvirao je šibenski Komorni orkestar, nastupila je na flauti mlada šibenska glazbenica Nikolina Kapitanović, a na kraju su Komorni orkestar, klapa Stina izveli "Odlazak",a spontano su im se pridružili Ivo Pattiera i Gabi Novak.

Gabi je prije toga kroz suze održala kratki govor, pun emocija zahvaljujući svima koji su se na današnji dan sjetili Arsena u njegovom rodnom Šibeniku.
"Teško mi je bez Arsena, sve teže što vrijeme odmiče, ali kad uđem u ovaj krug u Šibeniku i vraćaju mi se slike prisjećam se svega što smo onoga što smo ovdje radili i kako smo živjeli, pogotovu u njegovom skromnom rodnom domu u Teslinoj ulici koji je toliko volio. Prisjetila sam se dana si divnog koncerta koji smo Arsenu u čast održali lani na tvrđavi svetog Mihovila"; kazala nam je Gabi. Na tom su događanju bili i Matija Dedić i njegova kći Lu te mnogi Šibenčani, među njima i glazbenici, koji su voljeli i cijenili Arsena. Stihove Arsenovih pjesama čitali su šibenski glumci Jakov Bilić i Šime Bubica.

Šibenska umjetnica Branka Grubić koja se proslavila portretima koje slika nacrtala je Arsenom portret i danas ga je poklonila Gabi. "Ovo je zaista divno iznenađenje. Nemam puno mjesta u svom domu, ali za ovu sliku ću ga sigurno naći", kazala je iskrenu dirnuta Gabi.

Nisam mogao otrpjeti to da mi u Šibeniku ne napravimo ništa vezano za Arsenov rođendan pa sam se potrudio da organiziramo jedno ovako neposredno druženje koje će postati tradicija", izjavio  nam je Željko Petreš.

Iz kategorije: Vijesti