Datum objave: 28. Srpanj 2018

80. ROĐENDAN ARSENA DEDIĆA - Rekli smo ti zbogom govoreć doviđenja

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas bi Arsen Dedić, šibenski bard, pjesnik, trubadur, skladatelj... najveći kojeg je su Šibenik i Hrvatska ikada imali, slavio 80. rođendan da nam ga smrt nije otela prije tri godine.

Kada smo se od njega opraštali rekli smo mu zbogom govoreć doviđenja svjesni da će on kroz svoju poeziju i glazbu zauvijek živi među nama... u nama.

Osamdeseta obljetnica rođenja čovjeka koji je toliko volio Šibenik da se činilo da su mu, kada izgovara njegovo ime, usta puna slatkih smokava, kako je to opisao njemu djelom, mišlju i ljubavlju prema Šibeniku ravni znameniti Mladen Bjažić, bili ja prigoda da mu Šibenik na neki način trajno upiše ime u kamen svog tisućljetnog trajanja. Ali, (još) ništa nije učinjeno.

Nema veze, Arsen će ionako svojim djelom živjeti duže od onih koji ne razumiju kako je ona i zašto bio krv i duša Šibenika.

Umjesto nekrologa ili rođendanske čestitke, poslušajte kako je Arsen volio svoj Šibenik. Umjesto suze pustite u dušu misao kako bi bilo kada bi se Šibenik odužio njemu barem upola onako kako je on slavio Šibenik.
 

Video

Iz kategorije: Vijesti